Byutvikling og surfing

I disse dager har vi hatt en ekstra kollega på kontoret vårt i 247-bygget. Han hører til hos PDS Arkitekt og heter Christoffer Ovidth Hovda. Han er deltidsansatt mens han fullfører sine studier.

Christoffer er 23 år og haugesundsgutt oppvokst på Porshaug. De siste årene har han studert Byggdesign ved UIA i Grimstad hvor han nylig ferdigstilte sin bachelorgrad. Bacheloroppgaven var om fortettingsstrategier i en by.

Han har vanskelig for å si hva som førte han inn i den studieretningen han har valgt. Det var kanskje litt tilfeldig, men han synes at hus og bygninger er spennende å jobbe med.

Adm.Dir. Glenn Kolberg sammen med Christoffer O. Hovda

Jobb under studiene

I jakt på sommerjobb kom han i kontakt med PDS Arkitekt og «plutselig» var han på intervju i våre gamle lokaler i Kvalamarka. Da han ble tilbudt deltidsstilling som Ingeniør innen Veg- og Arealplan hadde PDS flyttet inn i nye og moderne kontorlokaler i 247 bygget – et bygg som PDS Arkitekt har tegnet.

Tanken var å prøve å jobbe litt underveis i skoleåret, men man kom frem til at den beste måten var å jobbe i ferier. Han var derfor også å se her i julen. Han sier han har blitt godt tatt imot av hyggelige kollegaer i et godt arbeidsmiljø. Nå er han tilbake igjen og skal frem til skolestart i høst, kun avbrutt av noen uker ferie i juli.

Arbeidsoppgavene han har her kjenner han godt til. Det er det samme som han har gjort i sin bachelor – bare litt mer i detalj. Det er fint å få bekreftet at det er samsvar mellom arbeidsoppgaver i arbeid og studier. Hans hovedoppgaver hos PDS Arkitekt er å løse oppgaver i Autodesk Civil 3D. Dette er et verktøy som han ikke har brukt veldig mye på skolen, så det er mye nytt. Han må prøve seg frem da dette også er relativt nytt for kollegaene i PDS Arkitekt. Målet er at han skal kunne ha en gjennomgang med dem og gi dem tips og triks i hvordan det brukes.

Planene fremover

Studiene går videre. Christoffer har blitt tilbud studieplass i Stavanger på City & Regional planning som er en Master-utdanning han har takket ja til. Byutvikling er et område som kan være interessant å utvikle seg videre på. Det er kjekt å kunne være med å planlegge noe som man så tydelig kan se resultatene av.

Han ønsker å bli i Haugesund etter studiene. Her trives han veldig godt. Og han håper også på muligheten til å kunne fortsette i fast jobb hos PDS etter studiene.

Surfing

På fritiden driver Christoffer bl.a. med surfing. Han reiser ut for å surfe når han kan. Han må ut til Sandve for å surfe og det er ikke så mange i surfemiljøet. Men nå har han fått noen kompiser med seg som også har fått seg eget brett.

Planen er å lage eget surfebrett i juli når han har ferie. Det er et spennende prosjekt hvor han skal bruke isopor (EPS) for å forme brettet og dekker det med glassfiberduk og resin. Det er første gang han prøver og han er veldig spent på om det blir bra.

Det er et spennende prosjekt han holder på med og han har lovet at vi skal få se hvordan resultatet blir når det er ferdig.  

Om opplæringsprogram i PDS Gruppen

PDS Arkitekt tar inn studenter på mastergradsnivå, den nyutdannede får innsikt i bedriften, hvordan vi samhandler og veiledning. Det fokuseres på opplæring av Autodesk Revit/ AEC Collection og Sharepoint skyløsninger som utvikler praktiske ferdigheter gjennom siste del av studiene. PDS Arkitekt utfører alle bygg og anleggstekniske rådgivningstjenester som arealplanlegging, søknader, kommunalteknikk, byggteknisk prosjektering og arkitektur. PDS har som målsetning å være ett fremtidsrettet ingeniørhus med et godt arbeidsmiljø. 

Vår erfaring med studenter er at de har høy motivasjon, god arbeidsmoral og en kreativ tilnærming til oppgaver som normalt løses av erfarne rådgivere. Christoffer er siste positive tilskudd i rekken av studenter som alle har endt opp med fast ansettelse i PDS Arkitekt etter endte studier.

– Glenn Kolberg / Administrerende Direktør PDS Arkitekt