Tester alle ansatte etter påskeferie

Foto: Odd-Bjørn Sandslett utfører hurtigtesting av ansatte i PDS Mecan

Etter en velfortjent påskeferie møter de ansatte i PDS Mecan opp til koronatesting før de tar opp arbeidet igjen. Alle de ansatte skal testes. Dette er et tiltak som beredskapsgruppen i selskapet har satt i gang. Sammen med de tillitsvalgte har de blitt enige om at alle ansatte testes første arbeidsdag, samt påfølgende uke. Selskapet er veldig sårbart for en eventuell smitte, og anskaffet seg derfor hurtigtester forrige måned.

Vi er bekymret for at smittetallene lokalt kan øke etter påskeferien. For å skape en trygghet for våre ansatte og for vår drift er dette et fornuftig ekstra smittevernstiltak, sier  QA og Prosjektkoordinator hos PDS Mecan Idar Simonsen.

 Denne testingen fungerer som et supplement til de ordinære testingene. Har våre ansatte symptomer på Covid-19, eller får positivt resultat på en hurtigtest, henvises de til sin fastlege eller kommune for å gjennomføre ytterligere testing.

Odd-Bjørn Sandslett (stående) og Idar Simonsen (sittende) gjør klar til hurtigtesting
Boller og kaffe mens man ventet på resultatet

Etter at de ansatte hadde tatt testen ble det servert boller og kaffe ut til de ansatte i bilene av Anders Høvring og Roar Sunde (bilde). Her måtte de sitte og vente på resultatet av testene sine som ble formidlet på sms. 

Ingen smitte ble påvist i løpet av dagen hvor vi testet ca 30 ansatte.